24. septembra 2017

Pure fishporn

                         Aj keď predpoveď počasia bola nepriaznivá, kvôli lige sme s Tulim mali voľný víkend, ktorý by to bola škoda nevyužiť. Piatok bolo prekrásne počasie, tak sme predpokladali, že až také zlé to hádam nebude. Bolo. V Bystrici síce vládlo ráno slušné počasie, tak sme boli pozitívne naladený ......... ale len po Donovaly. Na Ružomberskej strane padal súvislý dážď. Po klasickej káve v Kampflande sme sa presunuli cez Liskovú (aby sme zistili aká je voda) po povolenky do
Ivachnovskej krčmy. Prehodili pár slov s pani krčmárkou a hor sa na Váh. Chceli sme prejsť ku Jamboráku, ale rozmoknutá cesta a auto bez 4x4 to nejde k sebe a po 50 metroch sme to vzdali. Problém nastal, keď sme sa chceli vrátiť a 50 metrov nám trvalo skoro 1/4 hodiny. Popri nás prešiel poliak, ktorý vodu zhodnotil ako ,,bárz brudnú,, a porúčal sa preč. Kým sa vodič dával psychicky do poriadku, ja som sa obliekol a skúsil vodu hneď pri aute. Na druhý hod sa udica ohla a po peknom boji som vytiahol podustvu okolo 45 cm, vravím si náhoda. Ale to sa pornfishing ešte len začínal. Kým sa Tuli obliekol, už som mal 8 rýb. Na plytčinách dokonca aj v tom daždi zbierali lipne, tak ich  Tuli pár preškolil. Podarilo sa mi tam postupne nachytať podustvy, jalce, lipne, mrenu a samozrejme všadeprítomné ostrieže. Tulimu sa tiež darilo, ale voda sa postupne čoraz viac prikaľovala, tak sme sa rozhodli ísť do Jamboráku, ktorý by mal byť menej zakalený.
                      Po ceste hodil Tuli k zemi pekného tigra, ktorého by som obodoval tak na 4+ z piatich. Po príchode do Jamboráku sme najskôr chytali pod ním, kde mal Tuli kontakt s pekným pstruhom a mne sa podarilo pár duhákov a lipňov. Tuli postupne vyšiel až do splavu a niečo na mňa kričal, tak som za ním vybehol a spadla mi sánka. Pod splavom v tom daždi zbierali množstvá pstruhov. Okamžite sme bežali po suché šnúry a začalo sa ródeo. Pár chvíľ hľadania tej správnej mušky a už to šlo. Nádherné potočáky a duháky vo vynikajúcej kondícii. Za nami tam prišli ešte dvaja chlapci z Prievidze a o pár chvíľ ešte dvaja. Takže na Jamborovom prahu nás stálo šesť ako na pretekoch. Keby som to mal zhodnotiť, tak to bola moja najlepšia rybačka tohoto roku, aj keď počasie bolo fakt pod psa. Ale to sa pri tých rybách, tak nejak stratilo. Celkovo som ulovil 6 druhov rýb v počte skoro 40 ks. Ružomberská organizácia vytvorila dva naozaj vynikajúce revíry a jednoznačne cítiť, že revíry typu CHYŤ A PUSŤ majú svoje opodstatnenie v každej organizácii SRZ.

Nech sa páči malé video z tejto rybačky.
Prepáčte kvapky na objektíve, ale bolo naozaj psie počasie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára